Гуманітарна допомога в Херсоні та Херсонській області. Де отримати продукти і як евакуюватися

1 год назад 0

У Херсоні та Херсонській області гуманітарну допомогу надають багато благодійних організацій. Мешканці деокупованих територій Херсонщини можуть отримати різні види допомоги: продукти, одяг та взуття, ліки та грошові виплати. Ті, хто з міркувань безпеки хоче покинути регіон, може евакуюватися з Херсона та Херсонської області. Розповідаємо, куди звертатися.

Гуманітарна допомога в Херсоні: де отримати продукти та одяг

Херсонська обласна організація Червоного Хреста України. Організація надає гуманітарну допомогу у Херсоні та на території деокупованої частини Херсонської області. Заявку на допомогу можна заповнити за .

Благодійна громадська організація має кілька гуманітарних штабів у місті Херсон. Тут херсонці можуть отримати різну гуманітарну допомогу, ліки та інформаційну підтримку.

Контакти:

. Громадська організація надає гуманітарну допомогу у Херсоні, тим хто знаходиться у складному становищі.

Контакти: , (095) 216 46 11.

UN WFP.  Всесвітня продовольча програма здійснює розсилку продуктових ваучерів мешканцям Херсона та Херсонської області. У рамках гуманітарної допомоги можна отримати електронні ваучери номіналом 500 гривень для покупок у мережі “Сільпо” або “АТБ”. На одну людину видаються сертифікати сумарною вартістю 3000 гривень на 2 місяці поспіль. Термін розсилки сертифікатів пролонговано до 28 лютого.

Контакти: .

Хаб добра. Благодійна організація надає гуманітарну допомогу у Херсоні мирному населенню. Серед видів допомоги — одяг, підгузки та дитяче харчування.

Контакти:  .

Важливо.  Актуальність інформації про гуманітарну допомогу з часом може змінюватися. Рекомендується перевіряти наявність підтримки, попередньо зв'язавшись з благодійними організаціями.

Евакуація з Херсона: куди звертатись

Мешканці Херсонської громади можуть безкоштовна евакуюватися. Влада закликає у цілях безпеки виїхати мешканців населених пунктів, які потерпають від обстрілів. Для цього організовані евакуаційні рейси.

Евакуацій з Херсона автобусом. Виїхати у безпечніше місце можна автобусом до Одеси через Миколаїв. Така евакуація з Херсона здійснюється щодня. Заявку на евакуацію можна залишити, зателефонувавши на «гарячу лінію» Херсонської ОВА.

Контакти:

  • 0 (800) 330 951, (091) 481 78 45;

  • Telegram: . Також можна залишити заявку через Telegram-бот волонтерської організації Helping To Leave: .

Евакуація з Херсона потягом. Евакуюватися безплатно можна і залізницею. Потяг курсує із Херсона до Хмельницького через день у непарні числа. Для попередньої реєстрації на евакуаційний потяг потрібно прибути на вокзал за 2-3 години до відправлення потягу. Детальніше про евакуацію з Херсона на сайті .

Евакуація з Херсона маломобільних людей. Організація ADRA Ukraine здійснює евакуацію з Херсона маломобільних людей. Транспортна допомога надається людям з інвалідністю, особам похилого віку та маломобільним громадянам.

Контакти:

  • (050) 572 04 07, (067) 203 62 48 — гаряча лінія з питань соціальних перевезень;

  • ;

  • .