ХДУ став кращим вишем Херсонщини

9 месяцев назад 0

Херсонський державний університет — єдиний із вишів Херсонщини, який увійшов до топ-50 оновленого рейтингу вищих навчальних закладів України. Про це на сайті ХДУ  ректор закладу Олександр Співаковський.
«Ми – єдині з херсонських університетів у ТОП-50 кращих закладів вищої освіти України за міжнародним рейтингом . Й посіли 42 сходинку серед 300-т українських ЗВО! З кожним роком ми покращуємо свої позиції в рейтингу. Цього разу знову на 2 пункти! А це вже системна позитивна тенденція!»  – зазначив у свєму дописі ректор.

Дослідницька група Cybermetrics Lab, що належить найбільшій дослідницькій структурі Іспанії Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), оприлюднила чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World's Universities July 2023. У рамках дослідження понад 31 тисяча закладів вищої освіти було оцінено за показниками видимості та впливу, прозорості та відкритості, академічності за період з 2018 до 2022 року включно. «Наразі у рейтингу представлено 300 закладів вищої освіти України, з них до п’ятірки кращих віднесено: Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Сумський державний університет, Національний університет біоресурсів та природокористування України, Національний авіаційний університет, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Щиро вітаємо колектив ПНУ і рівняємось на кращих! Вітаю, колеги! Це результат спільної послідовної роботи нашої команди! Тільки вперед!» – підсумував Олександр Співаковський.

Нагадаємо, під час війни ХДУ був релокований саме до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Там знаходиться основна частина викладачів, які проводять навчанні зі студентами дистанційно. А ось новий успіх херсонців: команда кафедри психології ХДУ стала учасником проєкту Erasmus+ CBHE «BURN». Проєкт слугує майданчиком для співпраці між закладами ЄС з Естонії, Німеччини та Латвії та 5 університетами України.

Українські учасники проєкту матимуть унікальну можливість генерувати та передавати як європейський досвід, так і ідеї щодо вдосконалення освітніх та психологічних послуг, надання психологічної підтримки, посилення міжнародної співпраці у процесі повоєнного відновлення. Бюджет проєкту для університету становить близько 44 000 євро.


«Через повномасштабну війну в Україні багато людей потребують відновлення та покращення психологічного здоров’я, психологічної допомоги у боротьбі із травмами, знесиленням та виснаженням. В межах проєкту буде впроваджено освітні курси, тренінги та вебінари, мобільніть фахівців та обмін досвідом, що дозволить імплементувати найкращі практики і досягнення фахівців проєкту для допомоги людям, які постраждали від війни», – розповів про цей проєкт Олександр Співаковський.

Світлини із сайту університету.