Херсонщині потрібно готуватися до енергокризи

2 года назад 0

У деяких регіонах України місцева влада попередила співгромадян про можливе тривале знеструмлення.
Як повідомляє ubr.ua, про це заявила експерт із житлово-комунального господарства (ЖКГ) Крістіна Ненно під час прес-конференції у Києві: « По електроенергії вже є по Київській та Херсонській областях заявки старост з оголошеннями про віялові відключення від електроспоживання »
Причому, за її словами, йдеться не про відключення на годину-дві: « А є такі заявки, що за день – по 10 годин, для населення… Уже попереджають про те, що потрібно готуватися до серйозних віялових відключень », – додає експерт.
За словами співзасновника Фонду енергетичних стратегій Юрія Корольчука, віялові відключення можливі насамперед у сільських та малонаселених районах, «там, де менші політичні ризики»
Ситуацію з підготовкою до опалювального сезону Крістіна Ненно назвала « Нестабільною спочатку. Очікується, що батареї будуть менш гарячими… У великих містах – у нас не будуть гарячі батареї. Не буде у квартирах «Майями +25 градусів» – цього не варто очікувати ».
Що таке віялове відключення електропостачання? Причини виникнення.
Віялове відключення – це тимчасове відключення енергокомпанією електропостачання споживачів.
Найчастіше віялові відключення відбуваються внаслідок аварій в існуючих електричних мережах, але також можуть виникати внаслідок перевищення електроспоживання над потужністю генерації.