Херсонська МВА виділить «Муніципальній варті» більше 5 млн гривень з бюджету громади

3 месяца назад 0

Херсонська МВА виділить понад 5,1 млн гривень фінансової підтримки комунальному підприємству "Муніципальна варта" в 2024 році. Про це свідчить підписаним очільником військової адміністрації план роботи департаменту розвитку об'єктів комунальної власності. 

З цієї суми понад 4,1 млн гривень піде на виплату зарплат працівникам комунального підприємства. Ще майже мільйон гривень з бюджету виділять на нарахування на заробітну плату. В 96 тисяч обійдеться реєстрація транспортних засобів. 

Варто зазначити, що загальне грошове забезпечення КП "Муніципальна варта" складе цього року 10,2 млн гривень. Відповідні цифри зазначені в програмі забезпечення діяльності комунального підприємства. 

Минулого року грошове забезпечення "Муніципальної варти" склало 47 млн гривень. З них майже 18 мільйонів — зарплата працівникам. Понад 23 млн гривень — придбання автомобілів для комунальників та ЗСУ. Останні, до слова, були придбані у компанії, яка фігурувала в корупційних скандалах та матеріалах кримінальних проваджень, що стосуються махінацій в Державній продовольчо-зерновій корпорації та розкрадання кредитних коштів в розмірі 1,5 млрд доларів США від Китайської Народної Республіки.

Нагадаємо, що КП "Муніципальна варта" створена у 2021 році за ініціативи тодішнього міського голови Ігоря Колихаєва та його оточення задля патрулювання Херсона та охорони об'єктів. А на початку тимчасової окупації міста КП "Муніципальна варта" стала основою для місцевих патрулів, які патрулювали вулиці для уникнення випадків вандалізму та мародерства. Очолив її тоді нібито депутат міськради від партії мера Колихаєва "Нам тут жити" Ілля Карамаліков, якого судять за державну зраду.