Херсонські депутати почали підготовку до сезону боротьби з карантинними бур’янами

2 года назад 0

Про це сьогодні, 17 лютого, говорили на засіданні постійної депутатської комісії Херсонської міськради з питань житлово-комунального господарства, житлової політики, енергозбереження та благоустрою.
Зокрема, т.в.о директора департаменту міського господарства Олена Мазур зазначила, що для знищення амброзії на території усієї громади необхідно 6,2 млн. грн.

Голова постійної комісії «ЖКГ» Юрій Рожков зауважив, що наразі міська рада має приділити питанню боротьби з амброзією підвищену увагу, адже багато херсонців страждають від алергії. Тож, краще заздалегідь подбати про превентивні заходи, ніж витрачатися на лікування.
«Якщо на оброблених у минулому році ділянках кількість рослин суттєво зменшиться, наша комісія звернеться до депутатів міської ради, аби залучитися їхньою підтримкою та профінансувати заходи з обробки усіх уражених амброзією ділянок, щоб назавжди вирішити питання амброзії на території херсонської громади», – підсумував Юрій РОЖКОВ .
Пресслужба Херсонської міської ради
Нагадуємо, що минулого року на території міста реалізовували пілотний проєкт по знищенню амброзії препаратом на основі природного мінералу «бішофіт», який не шкодить здоров’ю людей та має високу ефективність.