Херсонські інтелектуали збирають гроші для заповідника

2 года назад 0

Для цього інтелектуали, які традиційно грають у МозгоЛомку в Херсоні та інших містах України, 19 березня зіграли благодійну гру, кошти від якої перерахують на утримання тварин у заповіднику Асканія-Нова.
Інтелектуальні ігри «МозгаЛомка» зазвичай проходять у невимушеній атмосфері, де можна відпочити разом із друзями у ресторані та розгадати ребуси, впізнати мелодії чи фільми тощо. Грають командами і зазвичай ігри платні.
Із початком повномасштабної війни росії в Україні ігри припинились. А 19 березня інтелектуали зіграли онлайн — цього разу можна було грати безкоштовно або внести будь-яку суму. Зрештою учасники з 40 команд зібрали 12 000 гривень.
Ці кошти підуть на утримання тварин до заповідника Асканія-Нова. У заповіднику повідомляли, що з перших годин вторгнення російських військ Асканія-Нова опинилась у зоні тимчасової окупації. Працівники змушені працювати в автономному режимі та самотужки утримувати колекції, що створювались і зберігались поколіннями. Спільними зусиллями було вирішено гостру проблему із забезпечення тварин зоопарку необхідними кормами.
Разом з тим, до сьогодні продовжують надходити запити і звернення про бажання й готовність подальшої підтримки процесів життєзабезпечення заповідника. Наразі єдиним реальним механізмом допомоги (до відновлення транспортної логістики) лишається переказ коштів на карту Приват, повідомляють у заповіднику. Тож якщо у вас є бажання підтримати улюблену Асканію-Нова, ви також можете це зробити:
Мамонтова Валентина Володимирівна, номер карти: 4149499141710200
А також перекази в іноземній валюті на рахунок Української природоохоронної групи UNCG за посиланням https://uncg.org.ua/nashi-rakhunky-dlia-blahodijnykh…/ з приміткою «Допомога для заповідника «Асканія-Нова».
За матеріалами Кавун.Сity