Херсонський яхт-клуб: світлина з його зображенням одна з переможців серед фото 2023 року

3 месяца назад 0

Світлину з зображенням Херсонського яхт-клубу визнали кращою у номінації "Найкраще фото регіонів України" за 2023 рік у конкурсі "Вікі любить пам'ятки". Її автором є Олександр Мальон.

Про це  на сайті фотоконкурсу.

Фотографія Херсонського яхт-клубу раніше не потрапляла до переліку обласних переможців. Як йдеться на сайті "Вікі любить пам'ятки", членкиня фотоконкурсу Наталія Шестакова описала подане автором зображення яхт-клубу як з привабливого ракурсу та композиції.

"Привабливий ракурс та композиція, вдало вибраний час зйомки, завдяки чому освітлення та природне середовище вигідно підкреслюють композиційні принади пам’ятки" , — цитують на сайті членкиню фотоконкурсу.
Світлина з зображенням Херсонського яхт-клубу, яка стала найкращою серед фото регіону у 2023 року. Фото з сайту фотоконкурсу "Вікі любить пам'ятки"У списках пам’яток регіону 1849 об’єктів, 438 з яких проілюстровано світлинами. У 2023 році 11 учасників зробили 104 фото 40 пам’яток культури Херсонщини, зображення яхт-клубу було завантажене вперше. За 12 років конкурсу 148 людей подавало фотографії об’єктів культурної спадщини Херсонської області, йдеться на сайті фотоконкурсу.

Що відомо про Херсонський яхт-клуб

  • Будівлі Херсонського яхт-клубу вже понад століття її збудували у 1913 році. Яхт-клуб заснував князь Олександр Максутов у 1908 році. Його збудували навпроти сучасного річкового вокзалу.
  • У 1914 році в яхт-клубі базувалося 11 вітрильних яхт, 9 з яких належали членам Херсонського яхт-клубу, а дві — перебували у власності клубу.
  • Архітектура будівлі поєднує в собі цегляні стіни та прикрашену дерев’яними елементами вежу, з якої було зроблено багато відомих панорам Херсону.
  • Після Жовтневого перевороту 1917 року клуб закрився. Будівлю почали використовувати як рятувальну станцію лише у 1926 році.
  • У 1950 роках станцію передали у комітет фізичного виховання, а з 1970 року на території колишнього яхт-клубу розташували Херсонський завод спортивного інвентарю.

​6 березня 2023 року фотографія Сергія Зиська із зображенням Джарилгацького маяка, який розташований на Херсонщині увійшло в першу трійку призерів конкурсу "Вікі любить пам'ятки".

У 2019 році світлина Станіславського маяка стала кращою у міжнародному фотоконкурсі "Вікі любить пам’ятки" у номінації "Найкраща фотографія Херсонської області 2019". Автором фото є киянин Олександр Мальон. У серпні 2022 року найвищий маяк в Україні, пошкодили російські військові.