Як працюють аптеки в деокупованій частині Херсонщини: роз’яснення Держлікслужби

8 месяцев назад 0

Під час окупації міста Херсон більшість аптек припинили роботу, проте деякі з них вже відновили роботу. Раніше МОЗ  адреси аптек Херсона і Херсонської області, які вже відкрили двері для відвідувачів.

10 серпня 2023 року, директором Департаменту здоров’я обласної державної адміністрації Тетяною Карчевич та начальником Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Херсонській області Владиславом Даньком проведено спільну нараду з керівниками обласних аптечних закладів, повідомляє  .

На нараді, в тому числі, обговорили питання про роботу аптек на деокупованій частині Херсонщині.

Зазначається, що наразі відновлено систему аптечної мережі деокупованої частини Херсонщини. Вже функціонує 67 аптечних пунктів, з них 44 знаходяться у місті Херсоні та 23 – у сільській місцевості, що дає можливість реалізувати Урядову програму «Доступні ліки».

Загалом за програмою «Доступні ліки» працює 26 аптечних пунктів, з них у м. Херсоні – 14, в яких пацієнти за рецептом можуть отримати необхідні лікарські засоби безкоштовно або з невеликою доплатою згідно Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення (станом на 14 лютого 2023 року).