ISW: РФ має проблеми з ППО на Херсонщині – ЗСУ використовують ударно-тактичну авіацію

6 месяцев назад 0

ЗСУ використовують ударно-тактичну авіацію на лівобережжі Херсонщини.

Збройні сили України здійснили обмежені наземні атаки на лівому березі Херсонської області 10 листопада. Так, за даними одного з російських "воєнкорів", військові атакували поблизу Пойм (10 км на південний схід від Херсона), Піщанівки, Підстепного та Кринок.  

Про це  аналітики Інституту вивчення війни ISW.

Як пишуть інші російські джерела, прогалини в протиповітряній обороні росіян дозволяють ЗСУ діяти ударно-тактичною авіацією на фронті біля Кринок.

Також вказується, що український ракетний удар по Скадовську Херсонської області 9 листопада стався по 126-му військовому управлінню Слідчого комітету РФ. 

"За словами джерела, дві українські ракети HIMARS влучили в будівлю під час наради, вбивши вісім-десять російських офіцерів і військовослужбовців. Серед них був виконувач обов’язків начальника 126-го військового слідчого управління", — йдеться у звіті.

За даними аналітиків ISW, російському військовому командуванню може бути важко передислокувати боєздатне підкріплення для відповіді на українські операції в східній частині Херсонській області. Це пов'язано з дефіцитом особового складу й потребою одночасно оборонятися в західній частині Запорізької області та підтримувати наступальні дії на сході України.