Колаборантка з Херсонщини відвідала російський форум, де обговорювали розвиток спорту на окупованих територіях

3 недели назад 0

Так звана «міністерка спорту Херсонської області»  Галина Савлученко відвідала організований росіянами форум, на якому обговорювали розвиток спорту на окупованих територіях. Окрім колаборантки Савлученка, в цьому форумі брали й інші прихвосні росіян: так званий «міністр спорту» та заступник «міністра спорту» терористичних утворень «лнр» та «днр»  Олег Шеренешев та  Олексій Летюк

Про це повідомили в окупаційному «Міністерстві спорту Херсонської області». 

За словами колаборантів, на цьому форумі вони обговорили розвиток фізичної культури та спорту у муніципальних утвореннях (адміністративно-територіальні утворення, створенні росіянами на окупованих територіях), інфраструктуру, правові аспекти, роль некомерційних та приватних організацій у спорті.  

Довідково.  Галина Савлученко — мати ліквідованого влітку 2022 року в Херсоні колаборанта Дмитра Савлученка. Він під час окупації Херсона очолював так зване «управління сім'ї, молоді та спорту ВЦА Херсонської області». Галину Савлученко окупанти призначили на посаду «міністерки спорту Херсонської області» в листопаді 2023 року.