П’ять українських тенісисток отримали суперниць в основі Мастерса у Римі: результат жеребкування

2 недели назад 0

Ще одна представниця України спробує потрапити до основної сітки через кваліфікацію.
Сезон-2024 у жіночому тенісі продовжиться турніром серії Мастерс у Римі. Ці змагання стануть останніми перед стартом другого Грендслема 2024 року — Ролан Гарросу.

Перед турніром у Римі відбувся ще один Мастерс — у Мадриді. Його переможницею стала полька Іга Швьонтек, тоді як найкращим результатом серед українських тенісисток став вихід у третє коло Даяни Ястремської.

В основній сітці Мастерса у Римі Україну представлятимуть щонайменше п'ять тенісисток —  Еліна Світоліна, Марта Костюк, Ангеліна Калініна, Даяна Ястремська та  Леся Цуренко . Ще одній гравчині,  Юлії Стародубцевій , для цього потрібно подолати кваліфікацію: у півфіналі українка зіграє проти японки Нао Хібіно, а у разі виходу у фінал — проти переможниці протистояння італійки Дженніфер Руджері та американки Кеті Волинець.

З ким гратимуть українки в основі Мастерса у Римі?

  • Чотири з п'яти українок розпочнуть виступи на Мастерсі у Римі з другого кола. У першому раунді стартуватиме лише Леся Цуренко, її суперницею стала хорватка Донна Векич, яку вона обігрувала в усіх трьох попередніх матчах.
  • Якщо Цуренко пройде Векич, то у другому колі зіграє проти іншої українки, Ангеліни Калініної.  Українські тенісистки раніше перетиналися між собою лише на Вімблдоні у 2022 році: зустріч другого кола закінчилася перемогою Цуренко.
  • Щодо інших тенісисток, то на Марту Костюк у другому колі може очікуватися експерша ракетка світу Наомі Осака. Для цього японській тенісистці потрібно на старті турніру обіграти француженку Клару Бюрель.
  • Перша ракетка світу Еліна Світоліна натомість зіграє у другому колі проти переможниці протистояння Сари Еррані та Аманди Анісімової. А ось Даяна Ястремська гратиме проти однієї з переможниць кваліфікації, що протистоятимуть одна одній у першому раунді.
  • Світоліна та Ястремська можуть перетнутися між собою на стадії 1/8 фіналу, якщо обіграють всіх своїх суперниць. Також можливою є зустріч на цій стадії Світоліної та Аріни Сабалєнки, другої ракетки світу.
  • Одразу дві українки із заявлених на Мастерс у Римі грали у фіналах попередніх розіграшів. Еліна Світоліна двічі його вигравала (у 2017 та 2018 роках), натомість Ангеліна Калініна програла тогорічний фінал представниці Казахстану Єлєні Рибакіній.

Результати жеребкування для українських тенісисток на Мастерсі у Римі
Перше коло

  • Леся Цуренко — Донна Векич (Хорватія)

Друге коло

  • Марта Костюк — Наомі Осака (Японія)/Клара Бюрель (Франція)
  • Леся Цуренко/Донна Векич — Ангеліна Калініна (Україна)
  • Еліна Світоліна — Сара Еррані (Італія)/Аманда Анісімова (США)
  • Даяна Ястремська — переможниця кваліфікації/переможниця кваліфікації

Матчі основної сітки Мастерса у Римі розпочнуться у середу, 8 травня. Фінал турніру пройде 19 травня.