Колаборантки Кузміч та Томіліна разом із озброєними військовими вдерлися до приміщення ХДУ

2 года назад 0

Колаборантки Тетяна Томіліна та Тетяна Кузміч разом із двома озброєними військовими РФ зайшли до Херсонського державного університету. Про це повідомило джерело МОСТа в університеті.

Раніше ми отримували інформацію, що саме Томіліну хочуть "призначити" ректоркою вишу. 

"Тільки що виламали двері до кабінету ректора", — додало джерело.

Тетяна Томіліна у Херсоні представляла ГО "Безпека та розвиток", відому своїми яскраво вираженими проросійськими настроями. До цього Томіліну зі скандалом звільнили з посади директора ліцею при Херсонському держуніверситеті. Справа набула резонансу через відкриту підтримку Томіліною псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР». Після розслідування в управлінні освіти і низку публікацій у ЗМІ Томіліну звільнили.

Але вона швидко повернулася до однодумців у ГБР, з якими раніше проводила спільні заходи у своєму ліцеї.

Тетяна Кузміч, якій у травні 2022 року повідомлено підозру у співпраці з державою-агресором, — кандидатка педагогічних наук, завідувач навчально-методичної лабораторії управління навчальними закладами Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

Очолює херсонську міську ГО "РУСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ГРОМАДА "РУСИЧЪ"

З 1988 року до 2007 працювала на посаді вчителя російської мови та літератури в освітніх закладах м. Херсона № 24, НВК «Школа гуманітарної праці», № 30, № 15.