Компанія Ілона Маска «Neuralink» вперше вживила чип у мозок людини

4 месяца назад 0

За словами Маска, початкові результати вже показують перспективне виявлення нейронних спайків. Цілі Neuralink дозволяють паралізованим людям контролювати рух сили думки. Зокрема, пристрій дозволяє керувати телефоном або комп'ютером, а через них можна використовувати будь-яке джерело, просто подумавши.

Початковими користувачами будуть ті, хто втратив здатність користуватися кінцівками

У чипі є тисячі електродів , які зчитують інформацію з мозку, включаючи активність нейронів, пов'язаних із моторикою. Далі нервові сигнали відправляються на комп'ютер де вони будуть дешифровані, пише New York Post.

Компанія Neuralink Corp розробляє мозковий імплантат, який має на меті допомогти паралізованим людям знову ходити та вилікувати інші неврологічні захворювання. Також очікується, що за допомогою такого чипа, комп'ютери та смартфони можна буде використовувати без допомоги рук. У самій компанії також кажуть, що мають на меті не лише створення високотехнологічних протезів для інвалідів, а й «поліпшення здібностей людини».

Компанія заявила, що шукає хворих на терапію віком до 40 років для участі в випробуваннях на людях. Також було сказано, що хірург видалить частину черепа тестового пацієнта, перш ніж роботизована система візьметься за імплантацію 64 ниток, вистелених електродами, у їхній мозок.

Своєю чергою, критики ідеї Neuralink відзначають потенційні проблеми з літієвою батареєю пристрою та сумніваються у можливості витягти його з голови, не пошкодивши мозкові тканини.

https://zaxid.net/news/