«Куди вони бʼють? Тут нікого немає. Де воєнні? Нема». Херсонці розповіли про наслідки обстрілів

8 месяцев назад 0

Російські війська обстрілюють з артилерії один з житлових кварталів Херсона кілька днів. Продавчиня місцевої крамниці Жанна розповідає, 11 вересня чула три вибухи, потім побачила дим у будинку навпроти. Від влучання зайнялася пожежа. Наслідки обстрілів бачили кореспонденти  .

"Перед цим в суботу також був обстріл. Чоловік отримав осколкове поранення в легені та руку. Швидка приїхала дуже швидко. На другому поверсі на балконі жіночка стояла і після "прильоту" на перехресті Михайловича вона отримала поранення вуха. Декілька сантиметрів пройшло від артерії. Вона в обласній лікарні", — говорить продавчиня  Жанна . Херсон. Зруйнований дах внаслідок російських обстрілів в середмісті, 11 вересня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Херсонець  Олександр також потрапив під обстріл. Чоловік йшов на ринок.

"Поки йшов, був перший свист і бахнуло, потім другий. Ми повтікали. Впала "болванка" така велика, мабуть, з касетних снарядів. Така сама лежала на вул. Полякова. Ми викликали рятувальників, щоб вони приїхали подивилися. Було дуже страшно. Не перший раз сюди прилітає. Я тут паспорт отримував і мене також обстріляло не перший раз. Куди вони бʼють? Тут нікого не має. Де воєнні? Нема нікого", — розповів Олександр.

Другий снаряд влучив у будівлю школи. Пошкоджена покрівля та вікна. Відчули наслідки обстрілу і жителі багатоповерхівки.

"Я була на кухні: як бахне. Добре, що на вулиці на лавочці не сиділа" сказала херсонка  Любов. Херсон. Зруйнований балкон та вибиті вікна в багатоповерхівці, 11 вересня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Сусідка розповіла, що під час обстрілу на вулиці була жінка. Вона отримала мінно-вибухову травму та поранення шиї.

"У лікарні їй операцію роблять. Тут стояла машина. ЇЇ розбило, а на жінку мало попало. Якби не машина, то було б сильно погано", — говорить жінка.

За повідомленням нацполіції, снаряди пошкодили щонайменше 10 будинків, об’єкт критичної інфраструктури та три автомобілі. Зі ствольної артилерії та РСЗВ російська армія обстрілювала і мікрорайон "Корабел".
 
Що відомо про обстріли Херсонщини 11 вересня Близько 12:40 російські військові атакували центральну частину Кізомису Херсонської області. По селу били чотири рази.

Російська армія о 13:50 обстріляла амбулаторію у селі Станіслав на Херсонщині, поранений фельдшер.

Також російська армія атакувала Білозерку Херсонської області, поранення дістали двоє чоловіків.

Близько 14:00 російські війська обстріляли Садове Херсонської громади. Поранений 50-річний чоловік. Наразі він проходить обстеження у лікарні.

11 вересня у Херсоні співробітники ДСНС врятували з пожежі двох людей. Горіла квартира в багатоповерхівці.