Маслосирзавод у Новотроїцькому на Херсонщині: від успіху при Україні до занепаду під росіянами

2 недели назад 0

Окупаційні ЗМІ зняли пропагандистський відеосюжет, в якому пожалілися, що маслосирзавод у  Новотроїцькому на  Херсонщині переживає не найкращі часи.

Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел новин.

Маслосирзавод у  Новотроїцькому успішно функціонував ще з 1953 року і був відомим виробником на ринку не тільки в  Генічеському районі , а і далеко за межами Херсонщини. Протягом багатьох років завод продовжував свою діяльність, лише іноді зупиняючись на сервісне обслуговування та оновлення обладнання. Проте, з появою окупантів ситуація кардинально змінилася.

У відеосюжеті видно, що на будівлі заводу і досі висить вивіска, де українською написано  "ПАТ Новотроїцький маслосирзавод" . Про стан підприємства говористь навіть ця вивіска, на якій відірвані деякі літери.

Раніше маслосирзавод був відомий своїми високими показниками продуктивності та якісною продукцією. Всі жителі Генічеського району високо цінували якість виробленної на цьому підприємстві продукції. На заводі було достатньо кваліфікованих спеціалістів і розвинутий ринок збуту – підприємство розвивалося. Проте, з приходом російських окупантів виробництво на підприємстві є постійний дефіцит спеціалістів та ефективних каналів збуту.

«Ми починали з чистого аркуша. Ми – нові гравці на ринку і нам довелося побудувати свою репутацію, продемонструвати нашу продукцію, щоб люди скуштували її. Наша продукція дуже смачна. Ми працюємо над нею, витрачаємо багато зусиль» , – намагаючись якось виправдати ситуацію зазначив директор маслосирзаводу  Артем Арутюнов  в інтервʼю окупаційним ЗМІ.
Зараз завод намагається працювати та робить усе можливе, щоб вижити в умовах соціальної кризи та занепаду, яку принесли росіяни на українську землю.