«Медицина у смартфоні» запрацює на Херсонщині

5 лет назад 0

Меморандум щодо впровадження в медичних закладах Херсонщини  автоматизації ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією в електронному вигляді  підписано 9 серпня головою облдержадміністрації Юрієм Гусєвим та представником компанії «Advanter Health» Ярославом Сірим.

У рамках наради, присвяченої впровадженню медичної реформи на Херсонщині, очільник області відзначив, що реалізація даного проекту буде базуватися на успішному досвіді компанії у розробці та впровадженні такої ж системи у Полтавської області.

За словами Ярослава Сірого, команда «Advanter Health» налаштована на активне включення в роботу:

«Херсонська область стане однією з перших, де буде реалізовано проект «Медицина у смартфоні». Ми обіцяємо, що запустимо його вже за 2 місяці».

 «Ми плануємо, що наша область стане першою, яка так далеко просунулась в реалізації медичної реформи. Адже ця система буде зручною як для лікарів, так і для пацієнтів. Вона дозволяє контролювати, наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров'я державні кошти, а також фіксує кожний крок у лікування. Усі медичні дані будуть акумульовані в єдиній системі», – переконаний Юрій Гусєв.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Короленко повідомив, що вже сьогодні розпочнуться навчання для керівників лікарень області щодо користування технологічною схемою економічного аналізу, моніторингу діяльності закладів охорони здоров’я в електронній системі eHealth.

Крім того, питання щодо перетворення медичних закладів у у комунальні некомерційні підприємства в рамках медичної реформи порушуватиметься під час сесії обласної ради.

Учасники засідання домовилися об’єднати організаційні, наукові та технічні ресурси для підготовки та впровадження проектів з розробки та реалізації стратегічних планів розвитку системи охорони здоров’я Херсонської області на 2019 – 2022 роки.