Мешканці Херсона постійно потребують гуманітарної допомоги — представник Червоного Хреста

4 месяца назад 0

Міжнародний комітет Червоного Хреста відреагував на знищення російськими військами гуманітарного складу в Херсоні. Потреби мешканців Херсона та навколишніх населених пунктів збільшуються через постійні ворожі обстріли.

Про це в етері повідомив командир херсонського обласного загону швидкого реагування товариства Червоного Хреста України Микола Тараненко .

Наскільки мені відомо, вони відреагували, і зараз готують до нас «каравани». У той день, коли «прилетіло» до нас, коли все згоріло, ми чекали на три фури з гуманітарною допомогою.

Зараз трошки розподіляємо, шукаємо місце, де це все зберігати. Ніби вже визначилися зі складом, зараз чекаємо, власне, на вантажі» , — пояснив Тараненко.

Він також зазначив, що херсонці знають, де розташовані пункти прийому допомоги, знають, куди її нести.

«Люди потребують дуже багатьох речей. Обстріли не вщухають, через це люди втрачають житло, втрачають все майно; дуже багато людей зараз змушені виїжджати в інші міста. Тому якщо люди, волонтери, громадські діячі, які можуть допомогти херсонцям, нашим людям, підходьте до наших пунктів, пунктів МКЧХ в Україні, запитуйте про потреби», — пояснив співрозмовник Громадського радіо.

Окремо він наголосив, що наразі є велика потреба у підгузках, причому як для дітей, так і для дорослих.

«Потрібен зимовий одяг, і дитячий, і дорослий. Потрібне взуття. Також часто звертаються по посуд та засоби гігієни… Потрібні брикети для опалення» , — уточнив представник Червоно Хреста, додавши, що це стосується не лише Херсона, а й передмістя.

У цьому ж етері Микола Тараненко повідомив​, що росіяни зруйнували у Херсоні вже тре​тю базу гуманітарної допомоги