Між Херсоном та Нідерландами налагоджено зв’язок у сфері міського планування та архітектури

1 год назад 0

У Гаазі експерти, представники міжнародних організацій та інститутів обмінялися знаннями та досвідом на форумі, присвяченому відновленню житла в Україні.
Про це повідомляє пресслужба Херсонської міської ради.
Напрацювати подальші механізми співпраці, об’єднати знання та зусилля, щоб допомогти нашій країні – така мета Форуму, який був організований у тісній співпраці з українськими (та іншими) партнерами, зокрема з Україно-Нідерландською міською мережею (UNUN) та New Housing Policy Ukraine.
На заході були присутні високопоставлені дослідники житлового будівництва та особи, які приймають рішення, зокрема заступник міністра України, відповідальний за відновлення, керівники міського розвитку Львова та Херсона, представники Європейської комісії, Європейського інвестиційного банку, МВФ, посол Нідерландів у Києві, український посол у Гаазі та багато інших.
Часто звучить питання – навіщо говорити про відновлення, поки триває війна? 
Бо відновлення потребує довгострокового бачення та необхідності спланованого та скоординованого спрямування інвестицій.
Дослідник міського розвитку в PBL і координатор симпозіуму, професор Едвін Буйтелаар наголосив: «З цього не можна почати досить швидко! Думки про майбутнє дають надію та зміцнюють наполегливість у ці важкі часи.  Як організація, що займається взаємодією науки та політики в країні з сильною традицією житлового будівництва та просторового планування, PBL є доречним господарем для такого заходу».
Форум дозволив ключовим зацікавленим сторонам поділитися знаннями, ідеями, передовим європейським досвідом, які стануть ключовими для побудови кращих домівок і міст, коли ця катастрофічна війна закінчиться.
У свою чергу організатори зазначають, що в кінці лютого, в Німеччині, відбудеться знову зустріч робочої групи Нідерландів та українських організаторів проекту.