Міноборони вже готове подавати новий законопроект про мобілізацію

4 месяца назад 0

Законопроект про мобілізацію, який викликав бурхливу реакцію в суспільстві та немало заперечень у депутатів, Міністерство оборони вже переглянуло та доопрацювало. На сьогодні вже готова нова версія цього документу, яку Міноборони прагне якнайшвидше подати на розгляд парламенту.

Про це заявив глава оборонного відомства Рустем Умєров.

За словами очільника Міноборони, він сам, а також Головнокомандувач ВСУ Валерій Залужний та начальник Генштабу Сергій Шаптала брали участь в обговоренні першого варіанту законопроекту у парламентському комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Обговорення йшли бурхливі, із багатьма моментами законопроекту депутати не готові погодитись. Отже Кабмін відкликав законопроект на доопрацювання.

Тепер у Міноборони врахували зауваження депутатів і внесли відповідні правки до цього важливого документу. Наразі команда оборонного відомства вже готова подавати оновлений варіант.

"Почули та врахували всі застереження… Готові виносити його на погодження Уряду в найближчий час. Попередню редакцію законопроекту відкликали" , — заявив Умєров.

Схоже на те, що Міноборони формально знадобився один день, щоб змінити законопроект і подавати новий варіант. Ймовірно, що, знаючи заздалегідь про ймовірні заперечення парламенту, у Міноборони відразу готували паралельний варіант законопроекту.

Водночас Рустем Умєров зауважив, що з ухваленням такого законопроекту, внаслідок якого буде посилено мобілізацію, не можна зволікати. Отже у Міноборони сподіваються, що у Верховній Раді не будуть штучно затягувати прийняття нового закону.

"Зараз критично важливі для держави питання мобілізації, військового обліку та проведення ротацій — політизуються та гальмуються. Це неприпустимо в часи великої війни" , — заявив очільник Міноборони.