На деокупованій Херсонщині ОВА буде контролювати роботу ВЛК — Прокудін

5 месяцев назад 0

На деокупованій Херсонщині департамент охорони здоров’я обласної військової адміністрації візьме на контроль роботу військово-лікарської комісії.
Як передає , про це у у відеозверненні повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін за результатами засідання Ради оборони регіону.

«Майже половина військовозобов’язаних, які проходять військово-лікарську комісію, отримують статус «обмежено придатний». Така статистика викликає певні питання», — наголосив Прокудін.

За його словами, департаменту охорони здоров’я ХОВА доручено взяти на контроль роботу ВЛК, і якщо виникнуть сумніви у правомірності ухвалених рішень — вони перевірятимуться окремо.
Прокудін також зазначив, що в області продовжують роботу зі зведення фортифікаційних споруд та опорних пунктів. Аби пришвидшити цей процес залучають спецтехніку з інших регіонів.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.