На Херсонщині 71 населений пункт залишається без електропостачання, 18 – частково знеструмлені

2 года назад 0

За оперативною інформацією обласної державної адміністрації на 18 березня 2022 року, на Херсонщині 71 населений пункт залишається повністю без електропостачання, 18 – частково знеструмлено —  на сторінці Херсонської облдержадміністрації у Facebook.

В більшості громад області критично не вистачає медикаментів.

У  Херсонському районі у селі Таврійському немає світла і води, у Правдине – відсутнє електропостачання і зв’язок. Жителі Музиківської ТГ залишаються без водо- і електропостачання, без підвозу ліків, продуктів. Немає світла у села Богданівка, Петрівка, Сонячне Херсонської МТГ та Благодатне, Посад-Покровське Чорнобаївської СТГ. У селах Киселівка, Барвінок, Зелений Гай, Копані, Солдатське через відсутність електропостачання немає і води, газ у балонах закінчується. Громади відчувають гостру потребу у ліках.

У  Бериславському районі території Високопільської, Милівської, Тягинської і Кочубеївської територіальних громад окуповані військами РФ. Зв'язок працює з перебоями. Немає підвозу медикаментів і продуктів. Більшість сіл Високопільської громади знеструмлені, в них відсутній зв'язок.

У  Скадовському районі постійно пересувається ворожа техніка. Скадовській, Голопристанській, Чулаківській ТГ вдалось поповнити запаси інсулінів. Медикаментів критично не вистачає усім громадам району. У Мирненській громаді без світла лишається село Ставки. У Чорноморському Бехтерської ТГ потрібні сапери для знешкодження залишків від розриву крилатої ракети.

Громади  Каховського району потребують медикаментів, дитячого харчування, засобів гігієни для дітей, пально-мастильних матеріалів.
Генічеський район. У зв’язку з відставкою голови Генічеської ТГ і виконавчого комітету отримати оперативну інформацію проблематично. В Іванівській громаді зруйнована школа, пошкоджені дитячий садок, ФАП, будівля старостату і 18 приватних будинків. У всіх громадах району існує гостра нестача ліків.