На Херсонщині громади виживають в умовах окупації

2 года назад 0

Люди в громадах на Херсонщині виживають в умовах окупації, допомагаючи один одному. Так, Горностаївська ТГ та Костянтинівська ТГ інформували, що мешканці забезпечуються електрикою та водопостачанням.
Продукти поки що є. Борошно також є, потрібні дріжджі. Лікарні працюють, медикаменти закінчуються. Потрібен підвіз продуктів харчування та медикаментів. У магазинах запас продуктів мінімальний, підприємці намагаються їх потроху доставляти. Бензин та дизпаливо відсутні. Запустили приватні млини та пекарні, де печуть хліб, здійснюється його розвезення по населеним пунктам громади. Органи місцевого самоврядування працюють в штатному режимі.
Костянтинівська ТГ повідомила, що на автодорозі М-14 вчора ворожі війська встановили блокпости і просить громадян не використовувати даний напрямок для пересування (це виїзд на Мелітопольську трасу в районі села Зірка). Окрім того закликають не піддаватися на провокації окупантів: «Є інформація (НЕ перевірена), що окупанти, які вчора не змогли роздати свою "гуманітарную помощь" в Херсоні, поїхали з нею по селам … Я дуже сподіваюся, що серед нас також не має людей, які візьмуть хоть щось від окупантів, навіть якщо помиратимуть з голоду… Тримаймося. Костянтинівська ТГ — то Україна!»
Голова Горностаївської громади повідомив: «Ситуація без змін — стабільна. Патрулі працюють, зв'язок відновлено. Дякую людям, які надали дріжджі для випікання хлібу. Сьогодні хліб печеться у Горностаївці. Завтра буде розвезено по селам. Не панікуємо. Підтримуємо один одного. Перемога буде за нами. Слава ЗСУ!»
Благодійники продовжують підтримувати мешканців громади. Сьогодні горностаївська волонтерська група продовжувала роздавати нужденним надану продовольчу безкоштовну допомогу. Окрім борошна (про що ми вже повідомляли), фасували роздавали яблука (від «Горностаївського райагрохіму») та картоплю, що надав благодійник Сергій Бабець. До доброї справи приступили два заклади освіти та дитсадок «Квіточка» — вони ліпили та заморожували вареники — це буде стратегічний запас.
Хочу ще додати, що підприємці кожного дня долучаються до благодійництва. Так Алла Періновська передала теплий одяг, зокрема термобілизну та куртки. Здавалося б дрібниця – пакети та мішки – та без них ми б не змогли б розфасувати продукцію, їх нам надали родина Миронців (ФОП «Гур’янов») та Олег Свіріпський. Можливо когось не згадала – вибачте не всю інформацію можу відслідити.
Говорять, що добрі справи робляться тихо. Можливо… Втім, думаю, приклад одних заохочуватиме інших. Насамкінець зазначу, що благодійники та волонтерська група підтримують НУЖДЕННИХ – тих, хто не має сьогодні можливості себе забезпечити продуктами.
Окрім того, на Горностаївщині ми ще маємо можливість щось купити та й, мабуть майже кожен заготовив уже свій «стратегічний запас». Тож, якщо до нас російські окупанти прийдуть зі своєю «гуманітарной помощью» — отримають повний «ігнор».
Тримаймося! Підтримуймо один одного! І давайте дякувати Богу і тим людям , що реально стараються покращити наше становище. А ще нашим воїнам-захисникам та нашим хлопцям , які нас охороняють та патрулюють населені пункти! Україна переможе!
Любов РУДЯ