На Херсонщині хочуть продати солезавод

3 года назад 0

Солезавод у Геройському на Херсонщині виставляють на продаж. Аукціон з приватизації відбудеться 22 жовтня.
На сьогодні у підприємства боргів на майже 7 млн грн, переважно це — зарплата робітникам. Їх тут зараз шістнадцятеро. Цьогоріч через погодні умови сіль не видобували, сказав директор заводу Дмитро Бухтіяров.
Раніше тут виробляли харчову сіль, тепер будівлі порожні і для переробки продукції техніки немає. Зараз сіль іде на промислові та косметологічні потреби, говорить директор", — каже Дмитро Бухтояров.

Стартова ціна заводу — 6 млн 100 тис грн, сказала начальниця відділення Фонду держмайна в Херсонській області Галина Теслюк.
Підприємство видобуває сіль на 15 озерах. За рік на заводі в середньому видобувають 5-6 тисяч тонн солі.
Валерій Вакуленко працює солеваром 3 роки. Говорить, тут сіль якісніша, ніж у Єгипті або Туреччині, звідки до України експортують цю речовину для технічних цілей.
" Із Ягорлицької затоки запускається сюди вода. Вона заходе сюди сама, тому що озера нижче рівня моря. Відкриваєш шлюзи і запускаєш воду. Із тої води до 15 градусів випадає сіль, до 23 градусів випадає гіпс, а 24 коли міряю, запускаю в робочий басейн воду і сюди випадає чистий натрій хлор ", — розказав солевар.
Нагадаємо, на 18 жовтня запланували повторний аукціон з продажу херсонського підприємства "Судмаш", вдруге виставлять і санаторій "Гопри". Дату поки не називають. Аукціон з передачі в оренду цього комплексу 30 вересня не відбувся.
Суспільне Херсон