На Херсонщині оштрафували хитромудрих комерсантів

2 года назад 0

Зекономили на гріш, а втратили десятки тисяч. Саме за таким принципом ведуть бізнес деякі хитромудрі комерсанти на Херсонщині.
У одному з торгово-розважальних центрів двоє місцевих ділків орендували площі для реалізації нікотинових сумішей, якими заповнюють електронні цигарки. Та при цьому спритники "забули" сплатити по дві тисячі гривень за ліцензію на право роздрібного продажу такого товару й придбати касові апарати. Тут до ТРЦ нагодилися податківці із перевіркою. Ті одразу ж вирахували порушників, і тепер вони сплатять по 70 тисяч гривень штрафу кожен.
Ще більші фінансові втрати загрожують бізнесмену, котрий відкрив власну автозаправку у селі Ювілейному. Він затарився чотирма тоннами бензину й дизпального, а от про такі дрібниці як дозвільні документи та касовий апарат і не згадав.
Та от невдача: замість покупців нагодилися поліцейські й працівники Головного управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі, котрі прикрили підпільну заправку. Ведення "дикого" бізнесу коштуватиме власнику АЗС 1 мільйон 250 тисяч гривень фінансових санкцій. Та й пальне за рішенням суду конфіскувати можуть.
Голос України
На знімках: підпільна АЗС у селі Ювілейному.