На Херсонщині по селах їздять автоматники, примушуючи голосувати на псевдореферендумі

2 года назад 0

На Херсонщині по селах їздять автоматники, примушуючи голосувати на псевдореферендумі, також є інформація про те, що для «голосування» масово завозять людей з Криму.
Про це повідомив у начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає .

«Отримуємо численні звернення з Херсонщини про фейковий референдум. З Криму масово завозять людей для голосування. По селах їздять автоматники, примушують голосувати мешканців. У Херсоні, Чорнобаївці, інших містах виламують двері й примушують голосувати. Озброєні «помічники» ходять по під‘їздах і влаштовують «голосування на дому»,  — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що росія організувала чергову низькопробну театральну постанову для свого внутрішнього споживання. Херсонці псевдореферендум ігнорують, демонструючи свою громадянську позицію, підкреслив Янушевич. Він закликав мешканців області бути обережними. Найкращий вихід — не відчиняти двері й не брати участь у цій постановці. Посилатися при цьому на хворобу — ковід чи туберкульоз.
«Якщо ви вимушені спілкуватися із «організаторами», говоріть, що за день-два прийдете на дільницю», — зазначив Янушевич.

Він підкреслив, що за цей тероризм росія неодмінно понесе жорстку відповідальність.

Як своєю чергою розповіла у депутат Новокаховської міської ради Ірена Лепень, яка нині перебуває за межами Нової Каховки, нині у місті лишилося 15% населення, інші тимчасово покинули рідні домівки і виїхали. Вона припускає, навіть явка 20% з них на так званий «референдум» — досить малоймовірна. Подібні вистави, за словами депутата, до референдуму в загальноприйнятому визначенні ніякого відношення не мають.
Як повідомляв Укрінформ, більшість людей, які дали згоду на роботу у «виборчих комісіях» для проведення так званого референдуму, уже ідентифіковані.

Депутати Херсонської обласної ради як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області ще 12 березня ухвалили звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

З Херсонщини надходить інформація про примус до участі у так званому «референдумі», в облраді закликають херсонців повідомляти про такі факти правоохоронним органам і подбати про власну безпеку.