На Херсонщині поліція продовжує проводити інформаційну кампанію з протидії шахрайствам

6 месяцев назад 0

На правобережжі Херсонщини триває інформаційна кампанія з протидії шахрайствам, різні види якого поліція фіксує щодня. Працівники секторів превенції розповідають громадянам, як протидіяти найпоширенішим видам шахрайства та попереджають про злочинні схеми.  

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Правоохоронці розповідають жителям громад, як поводитися під час телефонної розмови з невідомими особами, а саме: не розголошувати свої персональні дані, не проводити за вказівками співрозмовника будь-яких операцій, завжди перевіряти достовірність інформації.

Аби вберегти більшу кількість жителів від шахрайських пасток, поліцейські залучають до превентивних заходів працівників сільрад та поштових відділень, які щодня тісно спілкуються з людьми похилого віку. Поліцейські передають працівникам інформаційні листівки, у яких наведені поради, як вберегтися від найпоширеніших шахрайських схем.

Також листівки розміщують на інформаційних стендах біля місць, які найчастіше відвідують люди: лікарень, ринків, магазинів, на зупинках тощо. Таким чином громадяни дізнаються про різні шахрайські схеми, способи убезпечити себе від аферистів та алгоритм дій потерпілих від шахрайства.