На Херсонщині попи допомагають окупантам і закатками, і молитвами

5 месяцев назад 0

На своїх позиціях в Олешківських лісах загарбники влаштовують собі підземні храми. Для цього розпилюють на колоди і дошки українські сосни. Важко уявити, але більшість з окупантів — віруючі.

Принаймні у цьому пропагандистів окупаційного ресурсу «Херсонка.ру» запевнив заступник головного священика «сво» пьотр Гриценко. Недавно протоієрей відвідав російських танкістів.

Окупантам піп привіз гостинці (які саме, пропагандисти не уточнюють) і в одному з підземних храмів «відпустив гріхи». Пропагандисти написали про це: «У польовому храмі батюшка провів для бійців молитву і сповідь, а також похрестив і причастив всіх бажаючих» (цікаво, чи у російських бібліях досі є заповідь «Не убий»?).

Подарунки від попів окупантам на передову надходять і з тимчасово окупованого Криму. «Не залишились у стороні і монахи Кизилташського монастиря, — повідомляють роспропагандисти. — Кожних два тижні вони передають бійцям закатки, молитвослови і вологі серветки».

Важко уявити, що з усім цим набором можна робити. Але точно зрозуміло, що російська православна церква за підтримку і допомогу окупантам має нести відповідальність разом з ними.

Богдан СТРАЖАК,