На Херсонщині російські військові катують викрадених людей — журналіст

2 года назад 0

На Херсонщині російські військові катують викрадених місцевих мешканців.
Про це у повідомив каховський журналіст Олег Батурін, який сам був викрадений росіянами 12 березня і провів у неволі майже 8 днів, передає Укрінформ.

«Полонені, яких тримали «на підвалі» в захопленій російськими фашистами будівлі поліції в Новій Каховці розповіли, що чули голос і прізвище Віталія Перетятька, ексдепутата Новокаховської міськради серед інших полонених. Вони розповіли те, що добре відомо мені з перебування у полоні: чують, як постійно катують полонених, чують, як люди вмовляють своїх катів їх вбити, щоб не переживати біль після жорстоких побоїв», — написав журналіст.

Також, за його словами, поступово стає зрозуміла логіка дій окупантів. Полонені розповіли, що чули, як від закатованих ветеранів АТО вимагають робити зізнання, що вони працювали у «правому секторі» і погрожують їх відправити — когось до Донецька («відбудовувати розбите «бандерівцями» місто), а когось до Криму (для того, щоб судити і створити власну задокументовану базу «доказів» «звірств» «правосєків»).

Люди розповіли, що чули голос полоненого Олега Кожем'якіна (2 квітня у Каховці військові рф забрали Олега Володимировича Кожем'якіна — ред.). Він живий, його катують і влаштовують «допити» у підвалі ледь не щодня, пише Батурін.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Окупанти тримають викрадених людей у тюремних камерах у Херсоні. Доля багатьох мирних громадян невідома вже багато днів.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації місця їхнього перебування і сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому звільненню з тюремних камер.

На Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені й затримані.
24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.