Окупанти заявили про закінчення видачі своїх «житлових сертифікатів»

4 недели назад 0

2 квітня стало останнім днем для «подачі житлового сертифікату на погашення». Про це у телеграм-каналі окупаційного міністерства праці і соціального захисту Херсонської області повідомила «міністр» Алла Бархатнова.

Майже півтора року окупанти обіцяли всім «евакуйованим» нове житло. «Лише на території самої Херсонської області було розглянуто 59321 заяву від 77354 громадянина, — сипе вигаданими цифрами окупаційне міністерство. -24373 заяви від 36257 громадян стосувались питання надання житлового сертифікату, а 35548 заяв від 41097 громадян — одноразової виплати у розмірі 100000 рублів». Скільки тих, хто повірив окупантам, поїхав за ними і залишився ні з чим, у «міністерстві» не повідомили. Як і скільки тих, хто житло отримав, але далеко «у глибинці» — Тиві, Челябінській області чи Тюмені. Та навіть набагато ближче, практично поряд зі «столицею» окупованої Херсонщини, у «евакуйованих» були проблеми.

Окупаційна Новотроїцька «міжрайонна прокуратура», наприклад, повідомила про громадянку, яка виїхала з «15-кілометрової зони Каховського муніципального округу» у Сиваське Новотроїцького «муніципального округу». Там вона мала отримати так звану соціальну виплату на придбання житла. Отримала лише після втручання окупаційної прокуратури. А скільки людей туди не звернулись? А скільком не схотіли допомогти? Та тепер навіть ці «черстві пряники» від окупантів закінчились.

Богдан СТРАЖАК,