На Херсонщині розгортається скандал, привласнено майже 11 бюджетних мільйонів

2 года назад 0

Чергову підозру отримав колишній голова одніє зі селищних рад за фактами заволодіння та розтрати бюджетних коштів, повідомив сайт прокуратури Херсонщини.
За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді й діючи в складі організованої групи разом із інженером технагляду й приватними підприємцями, незаконно заволодів коштами місцевого бюджету, які були виділені на капітальний ремонт доріг на території селища.
Згідно з висновками 18 будівельно-технічних і 18 судовоекономічних експертиз неякісний ремонт було проведено на 18 дорогах населеного пункту та надлишково перераховано на рахунок підрядників 10,6 млн грн бюджетних коштів, які спільники привласнили.
Обговорюючи цю тему в соцмережах, більшість після першої публікації прокуратури вгадали в підозрюваному нинішнього депутата міськради Херсона Ігоря Семенчева-молодшого, який багато років очолював Антонівську селищну раду. У першому обвинуваченні (це було ще влітку 2021 року) мова йшла про привласнення майже 2 млн грн. Після експертиз додавалася кількість неякісно відремонтованих доріг і росла сума, яку привласнили спільники.
Але це не єдиний кримінальний скандал, пов’язаний із Антонівкою. Днями Херсонська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання незаконним і скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким фізичній особі в порушення вимог водного та земельного законодавства виділено в приватну власність 15 соток землі водного фонду вартістю майже 1 млн гривень у селищі Антонівка. Також прокуратура вимагає визнати недійсним договір купівлі-продажу вказаної ділянки та скасувати право власності на неї.
Раніше прокуратурою встановлено, що в 2020 році за рішенням відповідного органу громадянка отримала у власність земельну ділянку на узбережжі річки Дніпро та перепродала її. За такої умови земля взагалі не мала відійти в приватну власність і забудовуватись, оскільки на неї поширюються законодавчі обмеження у використанні прибережних захисних смуг вздовж річок, навколо водойм і на островах, розташованих на відстані менш ніж 100 м від урізу води.
Також у соцмережі минулого року громадські організації повідомляли, що в грудні 2020-го начебто мати того ж Ігоря Семенчева отримала від селищної ради землю на березі Дніпра. Це сталося в останні місяці управління Семенчева селищем.
Адже після місцевих виборів у жовтні 2020-го він став депутатом міськради Херсона, Антонівка була приєднана до територіальної громади, селищна рада ліквідована. До того ж у 2021 році ті ж активісти повідомляли, що отриману безкоштовно земельну ділянку на Дніпрі виставили на продаж і навіть публікували її кадастровий номер і скріншот зі сайту.
Судячи з усього, ласу земельку таки вдалося продати. Але мабуть – це ще не кінець історії.
"Гривна"