На Херсонщині складено понад 3 тисячі протоколів за порушення протиепідемічних вимог

2 года назад 0

Протягом року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірено понад 38 тис суб’єктів господарювання на виконання протиепідемічних вимог та складено понад 3 тис протоколів за порушення законодавства.
2021 рік – ще один рік, проведений в умовах карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з перших днів приєдналося до здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію вказаної хвороби.
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області самостійно, а також у постійній співпраці з Національною поліцією, органами місцевого самоврядування, органами місцевої влади та засобами масової інформації формували групи COVID-патрулів, для ефективного моніторингу дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 та Постановами Головного державного санітарного лікаря України.
В тому числі з урахуванням рівнів епідемічної небезпеки, які протягом року змінювались на території Херсонської області. Перевірки дотримання протиепідемічних заходів проводились щоденно, включаючи вихідні та святкові дні.
Протягом 2021 року фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відвідано 38 095 суб’єктів господарювання стосовно дотримання карантинних вимог. На кожному об’єкті проводилась ґрунтовна роз’яснювальна робота щодо дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, викладених у постанові КМУ від 9 грудня 2020 року №1236, змінах, які вносили до постанови та Постановах Головного державного санітарного лікаря України.
У результаті моніторингів у 8 952 суб’єктів господарювання виявили порушення. За виявлені порушення складено 3 334 протоколи. З метою недопущення порушень надалі та усуненню вже виявлених кожному порушнику надавались відповідні письмові пропозиції для організації роботи згідно з чинним законодавством. Протоколи складалися за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Спеціалісти управління постійно надавали інформацію на офіційний вебсайт Головного управління, знімали та розміщували відеосюжети про діяльність COVID-патрулів та роз’яснення стосовно чинних карантинних вимог.

А також окремо надавали коментарі, інтерв’ю, консультації тощо місцевим засобам масової інформації.

Крім того, за звітний період опрацьовано 682 пакети документів щодо розгляду випадків захворювання на COVID -19 серед медичних працівників та надані відповідні довідки.
Одним із пріоритетних завдань Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області є проведення протиепідемічних (профілактичних) заходів під час карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Робота в цьому напрямку триває та знаходиться на особливому контролі.
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області