На Херсонщині ювенальні поліцейські взяли участь в обговоренні безпекових ініціатив у деокупованій Високопільській громаді

2 месяца назад 0

Працівники ювенальної превенції долучилися до обговорення надзвичайно важливих питань у деокупованих громадах області: безпекових ініціатив, відновлення культурних об’єктів для молоді заради їх розвитку, соціалізації, підтримання ментального здоров’я дітей після тривалої російської окупації та ворожих обстрілів.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Така неформальна цікава зустріч відбулася у Високопіллі за участі представники органів місцевого самоврядування, ювенальних поліцейських, команди громадської організації «Громадський центр «Нова генерація»» та учнівського активу. Дорослим було важливо почути думку молоді, врахувати їх побажання та пропозиції щодо подальшого розвитку громади.

Старшокласники розповіли, що мріють про відновлення бібліотеки, будинку культури, кінозалу, музею, облаштування паркової зони, де вони могли б цікаво та з користю проводити вільний час. Поліцейські, представники громадської організації та органів місцевого самоврядування обговорили, які кроки вони можуть зробити для втілення у життя озвучених дітьми проєктів та як можуть допомогти в організації змістовного дозвілля.

Окремо зупинилися на тому, як зробити більш ефективними безпекові ініціативи, які уже діють у громаді: безпека в освітньому середовищі, на дорогах, проведення практичних занять для жителів з надання першої невідкладної допомоги, щодо правил поводження з вибухонебезпечними предметами, щодо інформаційної безпеки для дітей під час війни. Обговорення проходило жваво, креативно, кожен пропонував різні механізми підвищення ефективності ініціатив.
А наприкінці заходу, щоб трохи допомогти дітям впоратися зі стресом війни, відволіктися, порелаксувати, вивільнити негативні емоції й підняти настрій, їм провели арттерапію. Старшокласники малювали на папері всі їх задуми щодо розвитку рідного краю та зазначили, що їм дуже важливо брати активну участь у відновленні життєдіяльності Високопільської громади.