На Херсонщині відбудували майже 1000 будинків в рамках програми «Пліч-о-пліч» — ОВА

3 месяца назад 0

На Херсонщині в рамках президентської програми "Пліч-о-пліч" відремонтували більш ніж третину зруйнованих будинків. Наразі майже тисяча родин мають відновлене житло, на 112 об'єктах — тривають роботи.

Про це на брифінгу  голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Як сказав Прокудін, в межах програми Є-Відновлення надійшло 133 заявки на компенсацію за пошкоджене житло, по одній з них — призначили виплату у розмірі 226 тисяч гривень. Також отримали 25 заявок від власників вщент знищених осель, їх продовжують опрацьовувати відповідні комісії.

"Попри пошкоджену інфраструктуру та постійні російські обстріли у Херсоні триває опалювальний сезон. Нині з теплом майже 86 % абонентів — це 920 житлових будинків. На 65 % закрита потреба в паливних матеріалах для жителів сільської місцевості: дрова, вугілля, брикети або грошову допомогу отримали понад 12 тисяч родин. Тільки за останній тиждень до громад Херсонщини доставили близько 250 тонн брикетів та тисячу кубометрів дров" , — розказав голова ОВА.

Що відомо про програму "Пліч-о-пліч" та відбудову Херсонщини Всього 15 областей України допоможуть окремим громадам Херсонщини відбудувати пошкоджене житло та соціальні об'єкти. Відновлення населених пунктів, які зруйнували російські військові відбудеться в рамках всеукраїнського пілотного проєкту "Пліч-о-пліч".

Раніше перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов повідомив, що на Херсонщині у селах Бобровий Кут, Ольгине і Старосілля будівельники з Дніпропетровщини почали відновлювати будинки, які були пошкоджені російськими обстрілами.

Як повідомила Херсонська ОВА, лісівники з Рівненщини встановили дитячий майданчик в Заградівці Кочубеївської громади. На місці пошкодженого вони встановили новий, а також довкола висадили молоді туї.

В рамках проєкту "Пліч-о-пліч" Івано-Франківська область відновлює зруйновані обстрілами РФ житло і цивільну інфраструктуру у селі Давидів Брід Бериславського району Херсонської області.

Станом на 9 серпня 2023 року на Херсонщині, у Кочубеївській громаді, у рамках президентської програми "Пліч-о-пліч" відбудували 108 житлових будинків.

Станом на 8 вересня 2023 року у Новоолександрівській та Новопавлівській громадах Херсонської області фахівці із Закарпаття відбудували 50 зруйнованих після обстрілів РФ будинків в рамках програми "Пліч-о-пліч". До кінця року планують відремонтувати близько 200. У Кочубеївській громаді — будівельники відновили 166 осель із запланованих 189.