На лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ, – Гуменюк

3 месяца назад 0

На лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ і декілька сотень їхньої військової техніки.
Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.
За її словами, окупаційні війська зберігають перевага у повітрі й не варто забувати, що у них великі запаси снарядів, озброєння та техніки. Водночас Гуменюк зазначила, що Сили оборони, не дивлячись на велику концентрацію різних груп армії РФ і складні погодні умови продовжують потужну контрбатарейну боротьбу.
Також речниця підтвердила, що на лівобережжі російські військові втрачають багато техніки. Наразі вони не використовують для штурмів позицій ЗСУ бронетехніку, лише піші піхотні групи по 10-15 людей.
“Це говорить про те, що дійсно наша робота по техніці ворога досить результативна” , – сказала Наталія Гуменюк.
Крім того, вона наголосила, що на окупованих територіях Херсонської області окупаційна влада постійно продовжує насильницьку паспортизацію та мобілізацію місцевих жителів.
20 січня, військовий експерт Євген Дикий , що на лівобережжі Херсонщини ЗСУ розширюють плацдарми. Наразі їх чотири. Раніше екскомандир роти батальйону Айдар , що на лівому березі Дніпра українські військові закріплюються за межами Кринків. У звіті Інституту вивчення війни (ISW) про те, що російські джерела продовжують скаржитися на постійні проблеми з командуванням і зв’язком, які погіршують боєздатність Росії. Також речник УДА в ефірі “Вгору” , що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати. Також BILD , що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.