На Таврійському напрямку українські захисники знищили 58 росіян — командувач

9 месяцев назад 0

На Таврійському напрямку втрати росіян убитими та пораненими склали 233 окупанти, із них 58 були знищені, ще 175 — поранені.

Про це  командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.
За його словами, підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 1402 вогневих завдання. Українські бійці знищили 17 одиниць військової техніки росіян, зокрема:

  • 1 танк;
  • 3 бойові броньовані машини;
  • 6 артилерійських систем та мінометів;
  • 1 безпілотник;
  • 6 одиниць автомобільної техніки;
  • 5 одиниць спеціальної техніки.

Також було знищено три склади російських боєприпасів.
Ситуація на фронті Генштаб ЗСУ ввечері 19 серпня повідомив, що протягом доби відбулось 26 бойових зіткнень. На Бахмутському напрямку росіяни вели безрезультатні наступальні дії в районах північніше Богданівки, північніше та південніше Кліщіївки Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки Донецької області. На Шахтарському напрямку війська рф спробували відновити втрачене положення в районі Урожайного, успіху не мали.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та одного удару по російському зенітно-ракетному комплексу.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, три пункти управління та три засоби протиповітряної оборони росіян. 

На фото: у країнські солдати ведуть вогонь по російських позиціях на лінії фронту в Запорізькій області, 24 червня 2023 рокуAP Photo / Efrem Lukatsky, File