На ТОТ Херсонщини російські окупанти масово встановлюють телевізійні антени

4 месяца назад 0

На тимчасово окупованій Херсонщині так звана "влада" Генічеська, Скадовська та Залізного Порту 2 січня 2024 року почала масово встановлювати антени для трансляції пропагандистського телебачення.

Про це йдеться в Telegram руху спротиву на тимчасово окупованих територіях "Жовта Стрічка".

За даними руху опору, такими діями окупаційна влада намагається посилювати створення інформаційного вакууму для місцевого населення.

"Вже зафіксували встановлення російського телебачення у мінімум 30 будинків у Генічеську, 18 — в Скадовську та сітки будинків на околиці Залізного Порту", — йдеться у повідомленні.

З грудня 2023 року схожа ситуація відбувалась і в тимчасово окупованих містах Запорізької області, повідомляє "Жовта Стрічка".

Раніше перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області останні тижні російські військові глушать мобільний звʼязок під час проведення перевірок місцевого населення.

Також у Центрі національного спротиву повідомили, що відряджені поліцейські зі слідчого комітету РФ провели рейд у Генічеському районі в пошуках "підпілля": перекривали село, обшукували будинки та намагались виявити інформаторів Сил Оборони України.

Також рух "Жовта стрічка" повідомив, що у тимчасово окупованому Генічеську у вищому професійному училищі №17 російські військові утримують незаконно затриманих людей.