Наслідки «шторму століття» генічани долали самі

5 месяцев назад 0

Після урагану, який назвали «штормом століття», мешканці тимчасово окупованого Генічеська змушені були самі ремонтувати постраждалі будинки. Хоча окупанти у своїх агітках і досі вихваляються, як «професійно протистояли» удару стихії. Жителі мікрорайону міста розповіли редакції, що телефонували у різні окупаційні інстанції, були на прийомі в окупаційній адміністрації, однак допомагати їм відмовились.

І це при тому, що у мікрорайоні майже не залишилось п’ятиповерхівок, з яких би не зірвало по кілька листів шиферу. Останній генічани купували по 600 рублів за штуку, наймали автовишку, година роботи якої коштувала 1500 рублів. Окремо оплачувалась робота працівників — 100 % від вартості будматеріалів.

В окупаційній адміністрації людям пояснили, що жодної грошової компенсації чекати їм не варто. «Як ми вияснили, Уряд Херсонської області по урагану не оголошував режим НС, тому ніяких компенсацій не буде, — пояснив у Телеграм «начальник юридичного відділу» «адміністрації Генічеського муніципального округу» Олександр пінаєв. — Тобто, пошкодження приватної власності ремонтується за свій рахунок. У цьому випадку жодні організації не допоможуть, так як заборонено використовувати бюджетні гроші на приватну власність». Чи можуть бути дахи п’ятиповерхівок приватною власністю, колаборант не пояснив.

Борис ВИНОГРАДОВ,