Не святковий настрій: реалії Нової Каховки

2 месяца назад 0

  Хаос і безлад в окупованій Новій Каховйці на Херсонщині наростає. Схоже, окупанти і колаборанти вже змирилися з тим, що вони не в силі контролювати ситуацію, тому зайняті лише голосуванням по “виборах президента РФ. А що буде далі — самі не знають. Про те, що відбувається останніми днями в місті розповідає очевидець.

Зниження цін і безлад із соціалкою Тепер стоянка біля "Соцмаркету" в районі автовокзалу теж заблокована палетами. Люди змушені ставити машини на дорозі поруч з палетами або на іншому боці дороги. Окупанти також так роблять. На стоянці ближче до перехрестя видно маленьку вирву від вибуху боєприпасу.

На сьогоднішній день пішла тенденція зниження цін. Небагато, в середньому на 5-15 рублів.

Знову почали видавати соціальну грошову допомогу у розмірі 10 тисяч рублів. Але тепер за російськими паспортами. І виявилася та ж сама проблема — багатьох людей знову немає в списках. Люди обурені, бо це стає схожим на натуральне знущання. Для когось це єдина можливість для виживання, і от знову проблеми.

Біля будівлі колишнього ЦНАПу настрій натовпу був схожий на активний вулкан. Люди ледь стримувалися, щоб не рознести вщент будівлю. Тим більше, що вчора, 7 березня, був скорочений робочий день, до 11:00 за місцевим (московським) часом. Попередніх списків, які раніше існували, немає. Тепер все в порядку живої черги. Це додає черговий безлад. Організація роботи і раніше кульгала, а зараз взагалі повний абзац.

Працівників "МФЦ" в будівлі колишнього ЦНАПу не вистачає. Знову пішли чутки, що персонал почав звільнятися. З чим це пов'язано — невідомо. Ймовірно через брак фінансування. Адже місцеві колаборанти і раніше скаржилися на затримки зарплат, а тепер це стає масовим явищем.

Трасери над будинками Знову привезли новеньких військових. Це вже стає схожим на якийсь конвеєр для відправки на м'ясні штурми під Кринки.

Вночі і вдень обстріли з РСЗВ і мінометів. Про постраждалих поки що невідомо.

Російські військові знову ведуть вогонь з дахів багатоповерхівок. Вночі це помітно по вогнях трасуючих куль.

Тюльпани по 150 рублів 8 березня оголошено вихідним днем. І хоча напередодні і вітали жінок на вулиці, ринку і магазинах, але свята як такого не відчувалося. Якось все так напружено. У "Соцмаркеті" продавали тюльпани по одній квіточці за ціною 150 рублів за квітку. Купив дружині, щоб якось прикрасити квартиру і хоч трохи підняти настрій. Враховуючи те, що більшість грошей йде на їжу — такі дрібниці стають тим маленьким промінчиком щастя, яке хоч трохи підкріплює сили і не дає опустити руки.

Також через збільшення кількості ударів дронів по окупантах всередині міста доводиться планувати свій маршрут таким чином, щоб зменшити можливість випадкової зустрічі з окупантами на своєму шляху. На сьогодні це стає життєво необхідним.