Одещина перерахувала 20 мільйонів гривень на відновлення житла в Херсонській області

7 месяцев назад 0

Ще заплановано виділення 23 мільйонів. Про це на брифінгу у – Одеса розповів Сергій Жирний, виконуючий обов’язки директора департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної військової адміністрації.

Гроші виділяються в рамках реалізації проєкту Офісу Президента України “Пліч-о-Пліч”. Одеська область, як представник області патрону здійснює відбудову пошкоджених об’єктів житлового фонду та соціальної інфраструктури у деокупованих населеними пунктами Херсонської області.   

“На теперішній час Одеською ОВА перераховано за рахунок субвенції до Херсонської ОВА 20 мільйонів гривень, а саме: 4,5 мільйона гривень на Великоолександрівську селищну раду: 15,5 мільйонів гривень на Чорнобаївську сільську раду. Також Заплановано також виділення з обласного бюджету ще 23 мільйонів гривень на об’єкти соціальної сфери. А саме Киселівський ліцей Чорнобаївської сільської ради та Киселівський ясла-садочок. Разом 43 мільйони гривень”,  – розповів посадовець.

Він додав, що загальна кількість пошкоджених об’єктів складає 270, з яких 14 об’єктів житлової інфраструктури відновлено власниками за власні кошти, тобто загальна кількість об’єктів для відновлення 257.

“Наразі, складено 257 дефектних актів. За складеними дефектними актами та наявними експертними звітами орієнтовна вартість відновлення – 238,208 мільйонів гривень, з яких сума на капітальні ремонти об’єктів соціальної інфраструктури складає 196,440 мільйонів гривень”,  – зазначив Сергій Жирний.