Окупанти закрили «адміністрацію» в селі Дивне на Херсонщині, а її працівників звільнили

3 месяца назад 0

Російські окупанти передумали утримувати «адміністрацію» в селі Дивне Новотроїцької громади Генічеського району на Херсонщині. Через брак фінансування вони звільнили майже всіх її співробітників. В окупаційних чатах сусідньої Запорізької області тим часом обговорюють подальшу долю адміністрацій подібних «сельских поселений» і їхню ймовірну ліквідацію. Місцеві гауляйтери цю інформацію поки не спростовують.

Про це повідомляє .

За словами мешканців Новотроїцької громади, російські окупанти передумали утримувати «адміністрацію» в селі Дивне. Тут уже звільнили майже всіх її співробітників, а також працівників окупаційного «коммунхоза».

«Коли росіяни тільки-но створювали свою «адміністрацію» в Дивному, то понабирали в неї чималий штат людей. Одних прибиральників-озеленювачів-різноробів взяли 16 осіб і платили їм попервах по 30 тисяч рублів щомісяця. Штат у «сельсовет» теж набрали значно вищий ніж до російського вторгнення. Але це тривало недовго. Тепер окупанти кажуть, що у них немає грошей утримувати всіх цих людей», – розповіли ЦЖР джерела з тимчасово окупованої території.

​Поки в Дивному залишається гауляйтер, нещодавно призначений 51-річний Сергій Шабатура з Криму. Він у селі майже не з’являється, а замість нього тут фактично «керує» подружжя місцевих колаборантів Аркадія і Жанни Францевих.

Тим часом в окупаційних чатах сусідньої Запорізької області обговорюють подальшу долю адміністрацій подібних «сельских поселений» і їхню ймовірну ліквідацію. Ще на початку грудня 2023 року в цих пабліках повідомлялось, що замість повноцінних сільських «адміністрацій» російські загарбники залишатимуть кількох працівників для прийому документів і звернень. В чатах питають, якою буде доля звільнених працівників і чи будуть їх працевлаштовувати на інших посадах. Однак керівники окупаційних адміністрацій громад і районів цю інформацію наразі ніяк не спростовують і не коментують.

Як повідомляв ЦЖР, 24 жовтня 2023 року отримав заочну підозру в державній зраді 73-річний Володимир Ганжа, один із найбагатших латифундистів Херсонщини, директор і власник агрофірми «Сиваш», власник цілого парку спецтехніки для елітного полювання, володар державної нагороди – медалі «За працю і звитягу», депутат Новотроїцької селищної ради від ОПЗЖ. За скоєний злочин йому світить довічне позбавлення волі і конфіскація всього майна. На ворога працює також його син і партнер по бізнесу, Володимир Ганжа-молодший.​