Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня

6 месяцев назад 0

В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь".

У морі 3 бойові кораблі ворожого недофлоту, з них 2 в Чорному та 1 в Азовському морях. На бойовому чергуванні 1 надводний ракетоносій споряджений до 8 крилатих ракет типу “Калібр”.

Під час нічної дронової атаки в нашій зоні відповідальності знищено 2 БпЛА “Shahed-131/136” під час прольоту Миколаївщиною та Одещиною. Влучань не допущено.

Протягом доби (з 7.00 до 7.00) противник наніс 6 авіаційних ударів із застосуванням 22 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонщини.

Окупанти нанесли 4 удари FPV-дронами та скинули з БпЛА інших модифікацій 6 осколкових боєприпаси по населених пунктах Кізомис, Антонівка, Золота Балка. Пошкоджено 1 будинок, жертв серед населення немає.

За минулу добу ворог здійснив 4 обстріли населених пунктів Херсонщини та Миколаївщини. Гатили по Херсону, Білозірці, Очакову. Внаслідок обстрілів загинуло 3 цивільних, 15 цивільних поранено, пошкоджено щонайменше 5 багатоповерхівок, понад 20 приватних будинків, магазини, кафе, адміністративні будівлі, до десятка автомобілів, АЗС та газогін.