Отримав мандат «єдинороса» у «Херсонській обласній думі» – повідомлено про підозру жителю регіону

1 неделя назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жителю  регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, 60-річний підозрюваний у липні 2023 року надав згоду на включення його у списки «кандидатів у депутати» від партії «единая россия». Таким чином чоловік взяв участь у незаконних виборах до так званої «Херсонской областной думы первого созыва». 
 
Отримавши «мандат», підозрюваний у вересні 2023 року був обраний  «головою комітету з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту». 
 
На цій посаді брав активну участь у розробці та прийнятті нормативних актів та впровадженні їх на окупованій території. Крім того, веде «депутатську діяльність», створюючи хибну картинку підтримки окупаційної влади місцевим населенням. 
 
Досудове розслідування — УСБ України в Херсонській області. 
 
Раніше прокурорами Херсонської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно нього за фактом зайняття посади — «начальника департаменту зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики» в окупаційній адміністрації Херсонської області. Судовий розгляд триває.