Перейменування херсонських вулиць викликало хвилю обурення у росіян

7 месяцев назад 0

В Херсоні закінчився черговий етап перейменування вулиць та скверів. Це, звичайно, не могло залишитись поза увагою російських політиків та журналісті.

Перейменування викликало хвилю обурення у окупантів, а російські ЗМІ терміново почали продукувати матеріали, про те, що херсонці нібито не підтримують перейменування та виступають за старі, радянські та імперські назви.

Боротьба з пам’ятниками та вулицями – улюблений засіб демонстрації неіснуючих перемог для Києва. Це почалося не вчора і поява нових дивних топонімів явно продовжиться” , – заявив російським журналістам депутат російської Думи Олександр Толмачьов. 

Деякі російські видання розповсюджують знайомі наративи, що перейменування зараз “не на часі”, адже місто переживає “гуманітарну катастрофу”.

“Напередодні в місті після обстрілів було виведено з ладу об’єкти енергетичної інфраструктури, вулиці та будинки поринули в холод і темряву, але навіть на цьому тлі міська влада знаходить можливість для русофобії”,- повідомляють росіяни, щоправда не вказуючи, що світло в місті зникало саме завдяки обстрілам з їх боку.

Найбільше обурює окупантів перейменування вулиці імені Григорія  Потьомкіна, якого вони вважають засновником міста та рештки якого вони вивезли з Херсона під час втечі. Нова назва цієї вулиці на честь Михайла Грушевського, не подобається росіянам, бо його вони вважають “ідейним націоналістом”.

Реакція росіян на чергову хвилю перейменувань ще раз підтверджує своєчасність цих змін.

Як повідомлялось раніше, Херсонська міська військова адміністрація перейменувала низку вулиць, площ, скверів обласного центру.