Підозру від СБУ отримали чергові зрадниці з Херсона

5 месяцев назад 0

СБУ продовжує викривати колаборантів, які втекли на лівобережжя Херсонщині та продовжують свою зрадницьку діяльність.

Так, за матеріалами СБУ повідомлено про підозру чотирьом херсонкам, які під час тимчасової окупації обласного центру погодились на пропозицію представників незаконної влади обійняти посади у так званому «гу мвд по Херсонской области».

Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

Усі вони «працевлаштувались» до «Управления Федеральной миграционной служби гу мвд Херсонской области» фейкового правоохоронного органу.

Функції так званої «федеральної служби» полягали у реєстрації громадян України, громадян рф та осіб без громадянства, які перебували на території Херсонської області, у відповідності до громадянства рф.

На посадах у так званому «отделе паспортно-визовой службы» ворожі поплічниці допомагали окупантам будувати систему документообігу.

Вони сприяли примусовій видачі російських паспортів місцевим жителям. Видавали адресні довідки, перекладали паспорти українців для подальшого отримання ними паспорта рф.

Перед деокупацією правобережної Херсонщини колаборантки втекли на тимчасово окуповану територію півдня України. СБУ відомо їх місце перебування. Вживаються заходи для притягнення зловмисниць до відповідальності.

Слідчі СБУ повідомили фігуранткам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (Кримінального кодексу України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Викривали зрадниць співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.