Після корупційного скандалу в Херсонській ОВА оголосили про створення групи «Прозорість та підзвітність»

7 месяцев назад 0

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив про ініціювання створення робочої групи під назвою "Прозорість та підзвітність". Про це він повідомив під час вчорашнього вечірнього брифінгу. 

Група займатиметься посиленням контролю та прозорості за використанням бюджетних коштів. До її складу увійдуть представники правоохоронних органів та громадських організацій, які мають досвід антикорупційної діяльності. Хто з останніх буде займатися контролем використання бюджетних коштів в ОВА, поки невідомо. 

Варто зазначити, що відповідна заява про створення групи від Прокудіна прозвучала після гучного вручення підозри у службовій недбалості екс-керівнику Департамента з питань цивільного захисту та оборонної роботи Дмитра Лазарева. Нагадаємо, що, за даними слідства, дії чиновника призвели до переплати постачальнику військової форми на суму близько 2,3 млн гривень. 

Судячи з фото, яке оприлюднив Офіс Генпрокурора, на момент вручення підозри, Лазарев є діючим працівником обласної військової адміністрації. Як заявили правоохоронці, наразі готується клопотання до суду про обрання Лазареву запобіжного заходу.