«Південний плацдарм РФ задихнеться»: експерт розповів, що вкрай потрібно зробити ЗСУ

3 месяца назад 0

На думку військового експерта, потрібно відсувати лінію боєзіткнення на 20-30 км у глиб суходолу.

Військовий експерт Петро Черник заявив, що потрібно відсунути лінію боєзіткнення у глиб суходолу на Херсонщині, щоб  по Перекопському перешийку.

За його словами, те, що ЗСУ зуміли втримати й взагалі створити плацдарм на лівому березі Дніпра — це вже успіх.

"Чому він нам потрібний? Тому що Херсон мав би видохнути від артилерійських ударів. Маємо розуміти, що утворення справжнього великого плацдарму — це робота по Перекопському перешийку в потенціалі", 
— сказав він  "Еспресо".

На думку військового експерта, потрібно відсувати лінію боєзіткнення на 20-30 км у глиб суходолу, щоб нарешті HIMARS могли запрацювати по Перекопському перешийку в частині логістики.

"Але й росіяни це усвідомлюють. Бо, якщо Перекопський перешийок стане під повноцінний вогневий контроль ЗСУ, то південний плацдарм може задихнутися. На лівому березі точаться надважкі бої. Наразі складно спрогнозувати, де відбудеться точка перелому", — пояснив Черник.

Ситуація на Півдні — деталі Начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зауважує, що на півдні ворог обережно застосовує тактичну авіацію і намагається змінити тактику своєї бойової поведінки. Вона зауважила, що тиждень був непростим, утім загальне напруження було дещо нижчим, аніж у попередні тижні.

Нещодавно на лівобережжі, де тривають атаки загарбників на підрозділи ЗСУ, українські захисники завдали ворогу суттєвих втрат, в тому числі завдали удару по РСЗВ "Град" за допомогою HIMARS.