Посібника російських окупантів з Херсонщини судитимуть у Тернополі

4 месяца назад 0

Серед «групи підтримки» Росії у війни проти України трапляється чимало недосвідчених кадрів, для яких подібний досвід є чи не першим в житті. Але якщо постаратися, то можна знайти і посіпак з чималим стажем.

Саме це і зробило Управління СБУ в Тернопільській області, про що й відзвітувало у соцмережах. Правоохоронцям вдалося зібрати достатньо доказів проти воєнного злочинця, який почав співпрацю з росіянами ще десять років тому на Донбасі. А в червні 2022 року він очолив незаконно сформоване «Чаплинське управління Каховського райвідділу поліції», фактичного карального органу окупантів.

На Херсонщині «керівник управління» займався терором мирного населення, вишукуючи осередки українського руху опору. Також він з тимчасової позиції сили дозволяв собі займатися здирництвом і з особливою недовірою ставився до тих, хто розраховувався гривнами. Судовий процес в  Тернополі за звинуваченням у державній зраді і винесений вирок поки будуть заочними, адже зрадник досі перебуває на окупованих територіях Херсонщини.