Прибирають імена українських героїв: окупаційна влада перейменовує вулиці в Каланчаку

4 месяца назад 0

Створений російськими окупантами «совєт депутатів Каланчацького муніципального округу» вирішив перейменувати вулиці в селищі  Каланчак .

Про це стало відомо з відповідного «рішення совєта депутатів», яке опинилось у розпорядженні журналістів . 

Згідно з «документом», окупаційна влада планує перейменувати вулицю Олександра Берези на вулицю Горького, а вулицю Юрія Іржика на вулицю Мордовську. 

Олександр Береза — український військовий, молодший сержант Збройних сил, який народився та жив в селищі Каланчак. Був мобілізований до 79-ї окремої аеромобільної бригади. 24 січня 2015-го загинув у бою за Донецький аеропорт під час мінометного обстрілу терористами. Похований у Каланчаку. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеню (посмертно) та нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту». На честь Олександра Берези встановили меморіальну дошку на будівлі школи, в якій він навчався.  

Юрій Іржик — український військовий, проживав в Каланчаку. З початку антитерористичної операції у 2014 році пішов до армії. Служив на сході України у зоні бойових дій. Загинув внаслідок наїзду автомобіля на протитанкову міну поблизу села Павлопіль на Донеччині у травні 2016 року. Похований в Каланчаку. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). В пам'ять про героя встановили меморіальну дошку на будівлі школи, в якій він навчався. 

Таким чином, місцеві російські посіпаки вирішили прибрати імена українських героїв з топоніміки селища. Вони повертають вулиці Олександра Берези назву, яку вона носила до Закону «Про декомунізацію» — Горького, а вулицю Юрія Іржика називають на честь російської республіки Мордовії — так званого «шефа-регіона» окупованого селища, з якої російська центральна влада стягую гроші та ресурси для видимості «підтримки» населеного пункту.  Окупаційний документ про перейменування вулиць