Присиваська сільська рада передумала купувати авто за 826 тисяч у фірми доньок криворізького ексмера

4 месяца назад 0

Присиваська сільська рада, яка знаходиться у складі Каховського району Херсонщини, у листопаді 2023 року уклала угоду на придбання автомобіля загальною вартістю 826 700,00 грн. Втім, вже за місяць передумала його купляти. Договір з компанією доньок ексмера Кривого рогу розірвали за згодою сторін. 

До 15 грудня 2023 року постачальник – ТОВ «НАРА-АВТО» — мав передати сільській раді, яка через окупацію перебуває наразі в екзилі у Кривому Розі, Renault Duster. Втім, 26 грудня 2023 року сторони домовились про розірвання угоди – за згодою сторін. Оплати за авто проведені на той момент не були.Фірма-постачальниця – ТОВ «Нара-авто» – фігурувала в дослідженні видання «Свої. Кривий Ріг». Журналісти дослідили наступне. Під час війни криворізький міський відділ поліції охорони придбав 7 автівок. Серед них 4 – позашляховики. Загалом витратили понад 6 млн гривень, частину грошей віддали відомим криворізьким монополістам.

У травні 2023 поліція охорони оголосила тендер на придбання 3 автівок Renault DUSTER або еквівалентних їм. Віддати за транспорт готові 2,3 млн грн. Участь у торгах майже одразу взяла компанія ТОВ «Нара-авто». Вже за 8 днів аукціон закрили, таким чином ТОВ «Нара-авто» стала єдиним претендентом. Фірма запропонувала продати автівки по 760,7 тис. грн.

Для компанії перемагати у міському тендері не вперше. Минулого року поліція охорони вже скупилася у фірми на суму 0,9 млн грн, придбавши 2 Renault Logan. А в травні 2023 ТОВ «Нара-авто» продала за 1,45 млн грн позашляховик Renault Koleos П’ятихатській міській раді Кам’янського району.

Власницями компанії-переможця є Ганна Лаврешина та Наталя Євсюкова – доньки ексмера Кривого Рогу та екснардепа від Партії регіонів Юрія Любоненка.

Сестри разом володіють автосалоном ТОВ «Авто Кривбасс Сервіс», сервісом оплати комунальних платежів Кривого Рогу ТОВ «Нова-ком» та відомим ресторанним комплексом Park House, пишуть розслідувачі.

Третина криворізького сміттєвого монополіста ТОВ «Екоспецтранс» оформлена на пані Євсюкову, а на сестру Лаврешину – третина криворізького дорожного монополіста ТОВ «Весташляхбуд». Криворізький центр розслідувань зазначає, що свої третини в обох компаніях має також Едері Менахем Мендель – син головного рабина Кривого Рогу та близького друга родини Вілкулів Лірона Едері.
Як і у випадку з закупівлями у Кривому розі, на Херсонщині хотіли придбати авто без відкритої процедури закупівлі.