Проблема «регуляції цін» на окупованих територіях Херсонщини вийшла на новий рівень

6 месяцев назад 0

Реалії окупації диктують непрості умови життя

Ще на початку листопада у контексті «регуляції цін» мова йшла лише про окремі райони окупованих територій і винятково про харчі. Втім, щось почало складатися настільки не за планом, що допомоги запросили вже на рівні парламенту РФ.

Як стало відомо журналістам  з джерел окупантів, зараз на розгляді перебуває законопроект, який дозволить окупаційним адміністраціям, зокрема на Херсонщині, самостійно контролювати оптові та роздрібні ціни, причому вже на всі товари — не лише на продукти харчування. Якщо з гауляйтерами та іншими колаборантами-«бізнесменами» не вдасться знайти компромісне рішення з деяких питань, то на перший раз на «винних» чекатиме адміністративне покарання. Навіть в таких ситуаціях окупанти хочуть звісити свої «обов'язки» на плечі тих зрадників, що погодилися на них працювати.

Паралельно ситуація у галузі торгівлі на окупованій частині Херсонської області лише погіршується. Скажімо, ціни в певних межах тепер намагаються тримати не лише на «молоко питне», а й на звичну радянську тріаду «сірники, сіль, мило». Неясно, чи це є наслідками окупантських грабунків, чи то місцеве населення в передчутті найгіршого масово закупляє все необхідне, але ситуація на Півдні взимку так чи інакше буде непростою.